Fiskare sökes

 

Österbottens Fiskarförbund genomför 2020-2021 kampanjen “Fiskare sökes” med målsättningen att skapa en framtidsbild av yrket som fiskare, skapa en ökad förståelse för fiskenäringen som viktig del av vårt samhälle och också förmedla en fiskares vardag just nu. Ni kommer få träffa både yrkesfiskare och andra påverkare i form av poddar, livestreams och intressanta personportätt - välkommen med!

 

Podd: Fiskare sökes

Hur ser vardagen ut som fiskare 2020? Det får du bekanta dig med genom vår podcast och artiklar.

 

Del 1: Trålfiskare Anders Granfors från Kaskö. Anders driver familjeföretaget Sonnfish Ab tillsammans med sin lillebror Jonas. Idag bedriver de konsumtionsfiske efter strömming i Bottenhavet och har 10 anställda. Klicka här för att läsa om, och lyssna på Anders berätta om trålfiskarens vardag med bra och dåliga dagar, och om utmaninagarna inom fisket.

 

Del 2: Tommy Nystrand från Molpe har nu jobbat i lite över tio år som kommersiell kustfiskare på heltid. Läs och lyssna här på Tommy berätta hur det är att vara kustfiskare i dag.

 

Hobbyfiskaren Jesper Källskog sadlade om från ingenjörsstudier till fiskhandel i våras. Läs om Jespers nya fiskbutik i Kvevlax - Jeppes Fisk.

 

 

Kampanjen genomförs i samarbete med kommunikationsbyrå Bertills & Jung och pågår till sista juli 2021. Projektet har fått finansiering från Europeiska havs- och fiskerifonden via Kustaktionsgruppen i Österbotten.