Neuvonta ja tiedotustoiminta

Österbottens Fiskarförbund on kalastuselinkeinon virallinen neuvontajärjestö, joka saa toimintaansa pientä valtionavustusta. Kattojärjestömme on Kalatalouden Keskusliitto.

Fiskarförbundetin jäsenilleen tarjoama neuvonta on tärkeä osa työtämme. Kyse on useimmiten kalavesien hoitoon ja kalakantoihin sekä kalastuslakiin liittyvistä kysymyksistä. Jaamme ajankohtaista tietoa mm. kalastusalueiden vuosikokousten tai hallitusten kokousten yhteydessä.

Tiedotamme jäsenillemme, yksittäisille kalastajille ja vesien omistajille jäsenkirjeiden avulla ja julkaisemme artikkeleita Fiskarposten (10 nroa/vuosi) ja Fiskeritidskrift för Finland (4 nroa/vuosi) kalastuslehdissä. Ota yhteyttä jos haluat tutustua Fiskarposteniin tai Fiskeritidskrift för Finlandiin!

Fiskarförbundet järjestää kursseja kalatalouteen liittyvistä ajankohtaisista asioista. Viime vuosina olemme järjestäneet kursseja mm. seuraavista aiheista: turvallisuus vesillä, hygieniapassi, kalanjalostus, kalastuksenvalvonta sekä kalavesien hoito.

Yleisölle suunnattu neuvonta liittyy useimmiten kalastusmahdollisuuksiin sekä kalastukseen liittyviin oikeuksiin ja velvollisuuksiin. Neuvontaa annetaan myös kouluissa järjestettävien kalastuskurssien yhteydessä.

Fiskarförbundet järjestää Vaasassa Kalastuksen Päivän, joka on suosittu kesän avaustilaisuus ja houkuttelee vuosittain n. 10 000 kävijää. Kalamarkkinoiden tarkoituksena on tiedottaa ja kertoa kalastuksesta yleensä sekä edistää kotimaisen kalan kulutusta.

2.4.2014