Neuvonta ja tiedotustoiminta

 

Österbottens Fiskarförbund r.f. perustettiin vuonna 1930. Liitto koostuu yhteensä 91 jäsenorganisaatiosta; tällä hetkellä jäseninä ovat 51 osakaskuntaa, 35 kalastusseuraa, 4 kalatalousaluetta ja yksi kalastuslautakunta. Toiminta-alue kattaa rannikkokunnat Kokkolasta pohjoisessa Kristiinankaupunkiin etelässä.

Olemme kalastuselinkeinon virallinen neuvontajärjestö, joka saa toimintaansa pientä valtionavustusta. Kattojärjestömme on Kalatalouden Keskusliitto. Fiskarförbundin työ liittyy kalastukseen elinkeinona, vesialueiden omistukseen, kalatalousaluetoimintaan, kalavesien hoitoon, neuvontaan, kehittämiseen ja tiedottamiseen. Fiskarförbundetilla on keskeinen rooli kalastuselinkeinon kehittämisessä ja kotimaisen kalan kulutuksen edistämisessä.

Fiskarförbundetin jäsenilleen tarjoama neuvonta on tärkeä osa työtämme. Kyse on useimmiten kalavesien hoitoon ja kalakantoihin sekä kalastuslakiin liittyvistä kysymyksistä. Jaamme ajankohtaista tietoa mm. kalastusalueiden vuosikokousten tai hallitusten kokousten yhteydessä. Tiedotamme jäsenillemme, yksittäisille kalastajille ja vesien omistajille jäsenkirjeiden avulla ja julkaisemme artikkeleita Fiskarposten (10 nroa/vuosi) ja Fiskeritidskrift för Finland (4 nroa/vuosi) kalastuslehdissä sekä Suomen kalastuslehdessä. Ota yhteyttä jos haluat tutustua näihin kalastuslehtiin.

Järjestämme myös kursseja kalatalouteen liittyvistä ajankohtaisista asioista. Viime vuosina olemme järjestäneet kursseja mm. seuraavista aiheista: turvallisuus vesillä, hygieniapassi, kalanjalostus, kalastuksenvalvonta sekä kalavesien hoito. Yleisölle suunnattu neuvonta liittyy useimmiten kalastusmahdollisuuksiin sekä kalastukseen liittyviin oikeuksiin ja velvollisuuksiin. Neuvontaa annetaan myös kouluissa järjestettävien kalastuskurssien yhteydessä. Fiskarförbundet järjestää Vaasassa Kalastuksen Päivän, joka on suosittu kesän avaustilaisuus ja houkuttelee vuosittain n. 10 000 kävijää. Kalamarkkinoiden tarkoituksena on tiedottaa ja kertoa kalastuksesta yleensä sekä edistää kotimaisen kalan kulutusta.

 

Österbottens Fiskarförbundia johtaa hallitus:

Markus Norrback, puheenjohtaja, Närpiö, markus.norrback(at)malax.fi

Stefan Råback, varapuheenjohtaja, Västerhankmo

Tom Blom, Sundom

Christer Kamb, Kaskinen

Roland Semskar, Luoto

Hasse Sjökvist, Nämpnäs

Kim Sundén, Bergö

 

Varajäsenet:

Stina Granskog-Välisalo, Skaftung

Tina Huggare, Socklot

Christer Kattil, Uusikaarlepyy

Reijo Ruotsala, Petsmo

Markus Svenlin, Bosund

 

23.2.2021