KALASTUKSEN PÄIVÄ

Kalastuksen Päivä järjestetään vuosittain kesäkuun ensimmäisenä tai toisena lauantaina Vaasassa. Viime vuonna (2020) markkinat peruttiin korona-pandemian takia. Olemme yhä pandemian keskellä ja tartuntatilanne voi nopeasti muuttua. Yleistatapahtumia voidaan joutua perumaan lyhyellä varoitusajalla. Sen takia päätimme tänä vuonna järjestää virtuaalisen Kalastuksen Päivän 12.6.2021 klo. 10-13. Luvassa on monipuolinen ja kaksikielinen livelähetys kalastuksesta ja kalasta koko perheelle, joka on myös katsottavissa 12.6. jälkeen.

Muutama poiminta ohjelmasta:

Klo. 10.10 - 10.30. Mikä on rannikkokalastuksen tilanne? Tapaamme kalastajat Jarno Aaltosen Raumalta ja Jan Strömin Nämpnäsiltä. 

Klo. 10.30 - 11.15. Kalankulutus tänä päivänä. Paneelikeskustelu: Mats Sabel, Jonas Harald ja Anita Storm. Kalan laitto Ravintola HEIM:in Mattias Åhmanin kanssa, ja Kalatiskin henkilöstö jakaa parhaita kalareseptejä kesäpöytään.

Klo. 11.15 - 12.05. Kalastuselinkeinon haasteet ja tulevaisuus, EU-asiat. Haastattelu ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkosen kanssa. Paneelikeskustelu: biologi Hans Hästbacka, kalastaja Kim Sundén ja EU-parlamentaarikko Nils Torvalds.

Klo. 12.05 - 12.50. Kuntavaalikeskustelu. Kaikki puolueet ovat saaneet mahdollisuuden lähettää keskusteluun yhden panelistin.


Kalastuksen Päivä palaa 2022 Kalarannalle.

Osallistuminen Kalastuksen Päivään edellyttää, että myynti/näyttelypaikka varataan kirjallisesti ilmoittautumislomakkeella, jossa on myös näyttelypaikkojen hinnat. Myynti-/näyttelypaikkojen lukumäärä on rajallinen, joten paikat jaetaan siinä järjestyksessä kuin ilmoittautumislomakkeet saapuvat Österbottens Fiskarförbundiin. Kalastuksen Päivän työryhmä pidättää itsellään oikeuden jakaa paikat siten, että alueen yhtenäisyys taataan.

Alueella saa ensisijaisesti myydä kotimaista kalaa ja muuta kotimaista alkutuotetta. Huomioikaa, että elintarvikkeen myynnistä tai muusta käsittelystä on elintarvikelain mukaisesti tiedotettava valvontaviranomaiselle (Vaasan kaupungin lomake). Näyttelyalueella on järjestäjien toimesta järjestetty kahvin, virvokkeiden ja jäätelön myynti.

Lisätietoja saa ottamalla yhteyttä kalastajaliiton toimistoon, puh. 050-52702314 tai info(at)fishpoint.net

26.10.2020