Valtion kalastonhoitomaksu

 

HUOM! Onginta ja pilkintä sekä viehekalastus kalastonhoitomaksun nojalla on kielletty vaelluskalavesistöjen koski- ja virta-alueilla. Lisäksi kalastusta voidaan rajoittaa ELY-keskuksen päätöksellä. Katso kalastusrajoitukset täältä. Erikoiskohteilla tarkoitetaan alueita, joissa kalastusta on rajoitettu esimerkiksi eräitä Metsähallituksen alueita sekä vaelluskalavesistöjen virta- ja koskipaikkoja.


Kalastonhoitomaksu 2022

Kaikki 18-64 vuotiaat kalastajat tulee suorittaa valtiolle kalastonhoitomaksu. Maksu ei koske pilkkijöitä, onkijoita tai silakkalitkalla kalastavia. Maksamalla kalastonhoitomaksun saa harjoittaa viehekalastusta yhdellä vavalla, kelalla ja vieheellä koko maassa, paitsi Ahvenanmaalla.

Kalastonhoitomaksut:
45 € / kalenterivuosi
15 € / 7 vuorokautta
6 € / vuorokausi.

Maksukuitti on pidettävä mukana kalastettaessa.

 

Miten voin maksaa?

1) Netin kautta

Kalastonhoitomaksu voi myös maksaa Eräluvat-verkkokaupan kautta. Kirjaudu verkkokauppaan, rekisteröidy ja lunasta kalastonhoitomaksusi. Tositteen voit tulostaa ta tallentaa mobiliilaitteelle.

2) Palvelunumeron kautta

Soita 020 69 2424 (arkisin 9-16) ja rekisteröidy. Saat postitse maksutositteen, jolla voit maksaa kalastonhoitomaksun.

3) Palvelupisteissä

Kalastonhoitomaksun voi suorittaa Metsähallituksen luontokeskuksissa sekä R-kioskissa ympäri maan. Toimituspalkkio kalastonhoitomaksusta on R-kioskeilla 3 euroa. Saat heti mukaasi tositteen kalastonhoitomaksun suorittamisesta.


Vesialueen omistajan lupa

Vesialueen omistajan lupa tarvitaan verkko-, katiska- ym. vastaavassa kalastuksessa ja koski- sekä muissa erityiskohteissa, kuten "istuta ja ongi" –järvillä. Täältä löydät tietoja paikallisista kalastusluvista Pohjanmaan rannikolla.